Morgenmøde om webtilgængelighed

07-03-2019

Webtilgængelighed er vigtigere end nogensinde. Det er endda blevet et lovkrav for offentlige myndigheder. Men hvad er det nu lige webtilgængelighed dækker over? Og hvordan sikrer du, at I lever op til lovkravene? Det kan du blive klogere på til vores kommende morgenmøde onsdag d. 27. marts fra kl. 9 - 11.

Lær at leve op til tilgængelighedskravene

Som webredaktør ved du sikkert allerede, at du skal sætte Alt-tekster på billeder og grafiker, at tekst på billeder skal have tilstrækkelig kontrast, og at tekststørrelsen skal være så stor, at også svagtseende kan se den. Men kender du også til Aria Labels, Landmarks og korrekt HTML parsing?

Her i Berú har vi brugt det seneste år på at sætte os grundigt ind i tilgængelighed. Vi har bl.a. hjulpet Digitaliseringsstyrelsen (som er ressortansvarlig for webtilgængelighed) og Børne- og Socialministeriet (som har ressortansvaret for de handicappede) med at efterleve tilgængelighedskravene. Og vi kan godt afsløre at det ikke er helt nemt. Derfor vil vi gerne dele ud af vores viden.

Program

8.30: Kaffe og byens bedste croissanter fra Il Buco
9.00: Introduktion: Hvad er webtilgængelighed? V/Rasmus Rudolf, Managing Partner i Berú.
9.10: Tjeklisten: Hvad kræver det at efterleve WCAG 2.1? Del 1: Teknikken v/Christian Birk Rasmussen, Partner, Designer & Frontender, Berú. Del 2: Redaktørindsatsen v/Ask Stig Kistvad, Frontender, Berú. Del 3: Webtilgængelige film. v/Johan Ingemann, Partner, Filmproducer, Berú.
9.50: Pause
10.00: Kend de typiske fejl v/Mikkel Jensen Maar, Accessibility Consultant, Sensus Sensus lever af at teste webtilgængelighed. Denne formiddag vil Mikkel fra Sensus tage udgangspunkt i deltagerne websites og give et overblik over klassiske fejl og mangler.
10.20: Derfor er webtilgængelighed vigtigt: Se hvordan en skærmlæser fungerer v/ Hazel Gezen Hazel Gezen er blind og vant til at teste hjemmesider. Hun viser os, hvordan blinde og svagtseende bruger skærmlæsere til at anvende websites. Det giver et godt indblik i, hvorfor tilgængelighed er vigtigt, og hvordan websitet skal bygges op for at være tilgængeligt.
10.40: Spørgsmål

Hvad får jeg ud af at komme?

Du vil gå hjem med:

  • En forståelse af tilgængelighedsbegrebet, og hvorfor det er vigtigt
  • Konkrete redskaber til at efterleve tilgængelighedskravene
  • Et indblik i klassiske fejl og mangler baseret på din og de øvrige deltageres websites

Hvem skal komme?

Morgenmødet er for dig, der er webredaktører.

Senest opdateret 12-09-2023